15 Temmuz 2017 Cumartesi

Vatan Aşkı Ruhumuzda Var

15 Temmuz görseli

Bugün 15 Temmuz.
O unutulmaz gecenin yıldönümü.

15 Temmuz gecesiyle ilgili bugüne kadar çok şey söylendi, çok şey yazıldı. Onların üzerine benim burada bir şeyler yazmam çok gereksiz ve anlamsız olacak bence.

Özellikle o gece mermilere, bombalara hedef olan, tankların altına yatan insanlar varken benim konuşmam edebiyat yapmak olacaktır diye düşünüyorum. O gece şehit olanlar, gazi olanlar, o olayların bizzat canlı şahidi olanlar ve onların yakınları varken ben susmalıyım.


Sadece şunları ifade etmek istiyorum: 15 Temmuz deyince aklıma iki kelime geliyor: ihanet ve kahramanlık. 15 Temmuz, o hainlerin yaptığı ihanetin unutulmaz tarihi olacak. Aynı zamanda 15 Temmuz, o ihanete karşı canı pahasına mücadele veren kahramanlarımızın kahramanlık belgesi olarak kalacak. O geceyi hiç birimiz unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Allah bu millete bir daha böyle acılar göstermesin. Bu tür ihanet çetelerine ve terör örgütlerine de fırsat vermesin. Birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi daim etsin ve bize güç versin.

Allah o gece şehit olanlara ve bu vatan uğruna şehit düşmüş tüm kardeşlerimize, ecdadımıza rahmet etsin. Onlarla birlikte cennetinde buluşmayı bizlere nasip etsin. Ayrıca o gece yaralanan ve bu vatana uğruna yaralanmış, gazi olmuş kardeşlerimize de şifalar versin ve onlardan da razı olsun. Âmin.


Hepsine minnettarız.

5 yorum:

  1. Amin diyorum duana. Dilerim bir daha böyle bir olay yaşanmaz.

    YanıtlaSil
  2. Kaleminize sağlık. Rabbim her birimize bu günlerin önemini anlama şuuru versin. "Vatan Sevgisi" çemberinde birliğimiz daim olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle teşekkür ederim ve duanıza da gönülden amin diyorum..

      Sil
  3. ay benim aklıma kan ve ölümler geliyor. yaşadığım en kötü günlerden biri ya hayatta. keşke hemen unutabilsem :)

    bi de kitap okumakla ilgili bak blogumda yorumda sana uzun uzun cevap verdim kii :)

    YanıtlaSil
  4. Keşke hayatta bazı şeyler olmasa ve biz de unutmayı temenni etmesek.. Ama oluyor ne yazık ki.

    Kitap okumakla alakalı uzun uzun cevaplarını uzun uzun okudum ve gıpta ettim doğrusu. Ben de okumayı severim ama senin kadar okuyamıyorum. Ama yorumun bana ilham oldu gerçekten. Artık ben de kitap okumaya daha çok zaman ayıracam inşallah. Teşekkür ederim (:

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerlidir. Lütfen yorum yapın.