24 Temmuz 2017 Pazartesi

Bir Köy Var Uzakta


Bahar geldiğinden beri, ailecek hafta sonlarını genelde köyümüzde geçiriyoruz. Ne yapalım yani, Aksaray’ın sokakları denize çıkıyordu da biz mi sahile inmedik? (: Hoş deniz olsa yine de çoğunlukla köyü mü tercih ederdim bilmiyorum. Zira toprağa dokunmak, doğayla iç içe olmak bana büyük huzur veriyor.

Toprak ne güzel bir nimet değil mi?. Aynı toprakta hem ağaçlar yetişiyor, hem bitkiler, sebzeler yetişiyor hem pek çok canlıya ev sahipliği yapıyor. Yine aynı toprak her şeyi bağrına basabiliyor. Ölülerimizi bile… Her toprağa dokunuşumda tüm bunları hayretle düşünür ve saygı gösteririm ona. Âşık Veysel’in toprağa şarkılar yazmasına şaşmamak gerek.


Köyümüzde büyük olmayan iki tane üzüm bağımız ve az biraz tarlamız var. Köye her gidişimizde bağımıza mutlaka uğruyoruz. Hatta bayramda bile bağa gittiğimizi bu yazımda yazmıştım.

Bu hafta sonu da yani pazar günü yine köydeydik. Önce tarladaki işimizi hallettik. İşimiz öğleye doğru bitti ve daha sonra bağa geçtik. Her zaman yaptığımız gibi burada hem dinlendik hem piknik yaptık. Köyün tertemiz havası ve sessizliğin huzuru gibisi yok. İnsan bedenen biraz yorulsa da ruhen çok dinleniyor. Dün de öyle oldu, çok şükür.

Üzümlerimiz büyüyor, dalda görülen 5-6 elma olgunlaşmaya başlamış, bademler de yakında dökülmeye başlar. Yolu bu taraflara düşenlere ikram etmekten mutluluk duyarım. (:


Fotoğrafçılığın “fo”sundan anlamıyor olsam bile köyümüzde birkaç tane fotoğraf çektim. Buyrun:

Devramber Tarlası

Rüzgara Karşı Durmak
 Bkz. Devramber: Bizim buralarda ayçiçeğinin karşılığı, günebakan.

Ortada yalnız kalmak


Şuan Çoğu Harabe Olan, Az Haneli Köyümüz


Biçilmiş Ekinler

4 yorum:

  1. Kıymetini bilmek gerek böyle yerlerin ve devramber ne kadar da güzel bir isim🌻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Kıymetini bilmeliyiz.
      Türkçemizde çok güzel bitki isimleri var. Eskiler çok güzel ve anlamlı isimler vermişler.

      Sil
  2. Doğada fotoğraf sanatçısı olmaya pek gerek kalmıyor. Herşey zaten çok güzel.

    Devramber ismini ben de ilk duydum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi doğa çok güzel. Ama asıl sanatçının bu eserlerine sanatçı gözüyle bakıp onu fotoğrafa yansıtmak da ayrı bir güzellik ve yetenek.

      Sil

Yorumlarınız bizim için çok değerlidir. Lütfen yorum yapın.