13 Aralık 2017 Çarşamba

Mim: Seni Tanıyabilir Miyim? - Haydi Hayırlısı


Blog dünyasının sevilen bloglarından olan Kiremithanem blogunun sahibi Sevgi Hanım bir mim etkinliği başlatmış ve beni de mimlemiş. Bu güzel etkinlik için kendisine teşekkür ediyorum.


Blog yazmaya başladığım günden bu yana pek çok mim etkinliği gördüm ama hiçbirine katılmamıştım. Bu benim için bir ilk oldu ve çok da güzel oldu. Ayrıca benden önce bu mimi yapan bloglara da göz attım. Özellikle Acemi Demirci blogunun cevaplarını beğendiğimi belirtmeliyim ki benim yazımda da ona atıflarda bulunduğumu göreceksiniz (:

Kiremithanem blogundaki mim etkinliğine ve de Acemi Demirci’nin mim etkinliği cevaplarına bakabilirsiniz. Keyifli okumalar diliyorum, umarım beğenirsiniz (:




1-Kaç yaşındasın, mesleğin nedir?

Bu soruya hakkımda yazısındaki cümlelerle cevap vermek istiyorum.
Yaşım … Aslında hepimizin olduğu gibi benim de yaşım her sene değişiyor. Hatta bir hafta kadar sonra yeni yaşıma gireceğim. O yüzden bir sayı yazmak yerine doğum tarihim olan 1992’yi yazayım. Dileyen oradan hesaplasın.

Mesleğim ise öğrencilikle öğretmenlik arası bir durum. (: Şuan öğrenciyim fakat nasip olursa 6-7 ay kadar sonra öğretmen olarak, İlahiyat Fakültesinden mezun olacağım inşallah.

2-Nerede yaşıyorsun en sevdiğin yerin fotoğrafını paylaşır mısın?

Memleketim olan Aksaray’da yaşıyorum ve bu konuda da bir açıklama getirmek istiyorum. Çünkü Aksaraylıyım dediğim zaman sıkça duyduğum iki soru var. Birincisi İstanbul Aksaray mı sorusu, diğeri de Niğde Aksaray mı sorusu. El-cevap ikisi de değil. Normal Aksaray, il olan Aksaray, 68 plaka kodlu Aksaray (:

Kitapları çok sevdiğim için en sevdiğim yer de Aksaray Kültür Merkezi Kütüphanesi (:


Kültür Merkezi Kütüphanesi

Zinciriye Medresesi Bilgi Evi

3-Günlük hayatta seni mutlu eden şey nedir?

Aslında her şeydir diyebilirim. Daha doğrusu çok üzücü, kötü bir şey olmadığı takdirde moralim pek bozulmaz, küçük şeyleri kendime dert edinmem. Bir olumsuzluk karşısında üzülürüm fakat yine de içimdeki o mutluluğu korumaya çalışırım. O yüzden her an mutluyumdur denilebilir. Ama somut bir örnek vermek gerekirse, yeğenlerimle ve ailemle vakit geçirmek beni oldukça mutlu eder.

4-En sevdiğin meşguliyetin/hobin nedir?

Hiç şüphesiz birinci sırada kitap okumak var. Kitap okumayı çok seviyorum.

Onun haricinde blog yazarken oldukça keyif alıyorum. Bir de son zamanlarda eskiden kalma bir dürtüyle resim çiziyorum. Resim çizme konusunda Acemi Demirci kadar usta olmasam da bir şeyler çiziktiriyorum. Bu da beni rahatlatıyor, mutlu ediyor.







Çizdiğim bir kaç resmi yukarıda görüyorsunuz. Ayrıca bunlar hakkında da eleştiri ve öneri beklerim.

5-Evinin en sevdiğin köşesinden bir fotoğraf paylaşır mısın?

Yaklaşık son 5 yıldır üniversite eğitimi için şehir dışında olduğum için kendi evimizde kendime ait bir yerim yok denilebilir. Biraz göçebe sayılırım (: Ayrıca evimizin her köşesini severim. Ama sırf bu sorunuz cevapsız kalmasın diye dağınık olan masamın üzerinin fotoğrafını paylaşabilirim. 


Dağınıklığı ve kalabalık oluşu orijinaldir, ekstra bir müdahalede bulunulmamıştır. Hatta bir miktar düzeltilmiştir bile (:
Ayrıca yeri gelmişken yine Acemi Dermirci’nin mim etkinliğinde paylaştığı masayı da oldukça beğendiğimi söylemek isterim. İleride kendi evim ve hayal ettiğim gibi bir çalışma odam olursa öyle bir masa almak isterim (:

6-En sevdiğin kitap ve ondan bir bölüm paylaşır mısın?

Çok kolay gibi görünen ama bence çok zor sorulardan bir tanesi bu sanırım. Çünkü o kadar çok sevdiğim kitap ve bölüm var ki, tercih yapmakta zorlanıyorum. Fakat sevdiğim ve daha önceleri not ettiğim bir bölümü paylaşayım.

Üstün Dökmen / Küçük Şeyler 1 Kitabından.

Hangi ortamda olursa olsun –evde ya da sokakta- ekmeğe saygı gösteririz. Yerdeyse basmayız, üstünden atlamayız, kaldırıp kenara, yüksekçe bir yere koyarız; hatta öperiz ekmeği. Ekmeğe gösterdiğimiz saygı, ekmeğin büyüklüğünden ve nimetliğinden bağımsızdır. Yerdeki ekmeği kaldırma konusunda, büyük-küçük veya buğday-arpa ayrımı yapmayız. Keyfimiz olsa da olmasa da yerdeki ekmeğe basmayız.

İnsanlara, sokaklara karşı sergilediğimiz üç temel hatayı ekmeğe karşı sergilemeliyiz. Kısacası ekmeğe çok saygılıyızdır. Ekmeğe gösterdiğimiz saygıyı birbirimize gösterirsek çok daha huzurlu yaşarız.

Ekmeğe niçin saygı gösteririz? Çünkü nimettir. İyi de eşlerimiz, çocuklarımız nimet değil mi?
Öğrencilerimiz, çıraklarımız, komşularımız nimet değil mi?

Ben ülkemde yerdeki ekmeğe tekme atıldığını hiç görmedim ama yerdeki insana tekme atıldığını çok gördüm. Yerdeki ekmeklere gösterdiğimiz saygıyı birbirimize de göstereceğimiz günlerin gelmesini diliyorum. Sanırım o günler yakındır.

7-Şahit olduğun bir mucize var mı?

Bu soru çok güzel bir soru gerçekten. Mucize kavramını düşündüğüm zaman aklıma hep insan vücudu, hayvanlar, canlılar ve doğa geliyor. Çünkü gerçekten hepsi ayrı ayrı birer mucize bence.

Bu sorunun cevabını ararken iç organlarımı, onların işleyişlerini, hareket edişlerini, hepsinin ayrı ayrı görevleri olduğunu düşünürüm. Hepsinin bir bütün oluşturarak insanı meydana getirmelerini hayretle izlerim.

Bir diğer mucize olduğunu düşündüğüm şey ise çok küçük canlıların var olması. Yani bir sinek, sinekten bile daha küçük örümcekler, böcekler beni hep şaşırtırlar. Bir nokta kadar cürümleri bulunan bu canlıların var olmaları, yaşamaları, hareket etmeleri büyük bir mucize bence. Ki mucize kelime olarak aciz bırakan şey demek. O sebeple hiçbir insanın böylesine küçük canlılar gibi mükemmel şeyler yapamayacağını, bu konuda aciz olduğumuzu düşünürüm. Bu da Allah’ın bir mucizesi olarak karşıma çıkar.

8-En çok görmek istediğin ülke hangisidir?

Kutsal toprakları ziyaret etme arzum dışında bu soruyu görene kadar böyle bir şeyi hiç hayal etmemiştim doğrusu. Şimdi düşünüyorum da Mısır’a, Venedik’e bir de sırf o betonarme yapıları görmek için ABD gibi Avrupa ülkelerine gitmek isterdim. Gidip oraları göreyim de memleketimin kıymetini daha iyi bileyim diye (:

9-Sana göre en büyük başarın nedir?

Somut bir cevabım yok doğrusu. Fakat özellikle anne-babama karşı iyi ve hayırlı bir evlat, vatanıma da iyi ve hayırlı bir birey olabilmeyi başarabilirsem, benim için en büyük başarı bu olur. Rabbim bunları nasip etsin.

10-Ölmeden önce mutlaka yapmak istediğin şeyler nelerdir?

Bir hikâye kitabı yazmayı çok istiyorum ki bununla ilgili de çalışıyorum sayılabilir. Onun haricinde bekârım, ölmeden önce evlenmek isterim (:

İşin mizahi boyutu bir yana tabi hepsinden öte, ölmeden önce Allah’ın rızasını kazanmış kulların arasına girebilmeyi isterim. Eğer ölmeden önce bunu başarabilirsem ne âlâ başaramazsam diğerlerinin pek bir anlamı kalmıyor.

Keyif alarak yaptığım güzel bir etkinlik oldu. Kimseyi özel olarak mimlememekle birlikte aslında herkesi mimlemiş oluyorum. Sizi de tanıyalım, iyi olsun. (:

22 yorum:

  1. Güzel bir mim yazısı idi keyifle okudum :) Bu arada çizimleriniz çok güzel gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  2. Çizimler o kadar güzel ki,etkilendim.
    Çizen biri olmayiiserdim denedim de ama benimki çizmek değil kopyalamak oldu hayali bir şey çıkmaz ortaya benden mutlaka geliştirin..
    Bir yuva kurmayı,öğretmen olmayı da en kısa zamanda hayırlı ise nasip etsin Rabbim şerrinden de muhafaza etsin pırıl pırıl bir insan oldunuz zaten buraya kadar yansıyordu şimdi daha iyi anlaşılıyor.
    Teşekkür ederim⚘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman buldukça çizip geliştirmeye çalışıyorum.

      Güzel dilekleriniz ve düşünceleriniz için Allah razı olsun. Rabbim size de gönlünüzdeki güzellikleri nasip etsin. Her şey için teşekkür ederim. (:

      Sil
  3. Çizimlerin çok iyi bence.Yağlı boya tablo yapıyorum ben de.Dilerim hayallerin de gerçekleşir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. (:
      Çizimler şimdilik kuru boya ve karakalem üzerine. Başka bir tür denemedim ama bir gün belki o da olur, inşallah (:

      Sil
  4. Bence çiziktirmek biraz fazla mütavazi kalmış. Gayet güzel çizmişsiniz. Resimlerinizi sergilediğiniz bir yazı bekliyoruz sizden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için (: O fikir de aklımda. Bir gün paylaşayım inşallah.

      Sil
  5. Keyifli bir mim olmuş. Kutsal toprakları ziyaret hayaliniz gerçekleşir inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Rabbim dileyen herkese nasip etsin (:

      Sil
  6. Çok güzel.
    Beni anman da çook çoook güzel. Edebileceğim kadar teşekkürler.

    Aksaray... Benim Annem ve Babam köküm. O da çok güzel.
    Şu an mutlulukla göndereceğim bu yorumu :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemşeriniz sayılmaktan ben de çok mutluyum. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için (:

      Sil
  7. Yazı için öncelikle teşekür etmek istiyorum. Umarım çizimlerinizin de devamı gelir... Sanatın yok olmaması için çabalamamız lazım evet teknoloji çok güzel bir şey ama böyle imkanlarıda sergilemek ve diğer bireyleride teşviklendirmenizle gurur duydum. Umarım yakın zamanda resimlerinizi sergilediğiniz bir yazıda buluşuruz... Başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz beni çok mutlu etti gerçekten. Inşallah devamı ve daha güzel çizimler gelir. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  8. Müzik eşliğinde resim yapmak... tüm siniri stresi alıyor. Yaptığınız resimleri görmek isteriz. :) Birde küçük alemdeki mucizelerin yanında büyük alemdekiler benim ilgimi daha çok çeker. Böceklere göre gözlemlenmesi çok çok daha zor ama yıldızların, bulutsuların ve gezegenlerin güzellikleri gerçek olmayacak kadar güzeldir. Mucizesi de orada zaten dimi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resim yapmanın strese iyi geldiği konusunda hemfikiriz. Inşallah ileri de paylaşayım (:

      Mucize konusunda da gerçekten haklısınız. Alemin her yeri her şeyi bir mucize ve inanılmaz güzel (:

      Sil
  9. Kütüphaneniz çok güzelmiş... resim çizme konusundaki yeteneğinizi tebrik ediyorum... Ben de okuldayken ders çalışmadan önce mutlaka resim çizerdim ve resim çizmek beni de rahatlatırdı... Kitap alınıtınızdaki bahsi geçen konu gerçekten elzem... inşallah bu hassasiyetin ve bilincin toplumumuzda hakim olacağı günler uzak değildir... Son olarak Sizi daha iyi tanıdık memnun olduk... :|

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Resim çizmek beni çok rahatlatıyor gerçekten. Siz de devam edin bence.
      Ben de sizi tanımaktan memnunum. (:

      Sil
  10. Bence çizimlere devam edip kendini geliştirmen gerekiyor. Hatta ileride kara kalem sergisi bile açabilirsin. Ben bu konularda tam bir yetenek düşmanı olduğumdan yeteneği olan insanlara hayranlıkla bakıyorum. Güzel bir mim olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Evet, çizim konusunda daha kat edeceğim çok yol var. Çalışmaya devam ediyorum. Kim bilir belki bir gün buradan bir sergi haberi paylaşırım (: Nasip.

      Sil
    2. Çok güzel bir mim olmuş. Sözcüklerin akıp gittiği nadir mimlerden. Bazı cevaplarınız güzel olmaktan ziyade anlamlı. Rabbim her birimize O'nun rızasını kazanabilmeyi nasip etsin inşallah. Amatör bir bakış açısıyla söylüyorum ama resimleriniz de güzelmiş. Bende adımı bir gün bir kitabın üstünde görürsem anlamını daha iyi bulacağına inanırım. Ama her şey nasibimiz kadar...

      Sil
    3. Bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Gerçekten güzel olan mimlerden bir tanesi. Kiremithanem'e de bir kez daha teşekkür ediyorum (:

      Allah'ın rızasını kazanmak konusunda gerçekten çok endişeliyim. Mesele burada yazmakta ya da konuşarak ifade etmekte değil mesele gerçekten yaşayabilmekte. Bu dünyada kazanmış görünüp de ahirette kaybedenlerden eylemesin Rabbim.

      İnşallah siz de bir gün hayalini kurduğunuz o kitabı yazarsınız ve biz de okuruz. Nasip.

      Sil

Yorumlarınız bizim için çok değerlidir. Lütfen yorum yapın.