24 Aralık 2017 Pazar

Blogdayazar Blogu - Blog Keşif #2

Blog keşif etkinliğimizin ikinci hafta blogunu konuk etmenin sevincini yaşıyorum. (:


Bu haftaki konuğumuz “Blogdayazar” blogu ve yazarı Ceyhun Çetin. Kendisini bu keşif etkinliği aracılığıyla tanımış oldum. Böylece benim için gerçekten bir keşif oldu. Benim gibi daha önce tanımayanlar için de güzel olacağını düşünüyorum. Buyurun birlikte bakalım, “blogdayazar” blogu ve sevgili Ceyhun Çetin’e.. (:



1- Bize kendinizden bahseder misiniz? Ceyhun Çetin kimdir ve ne iş yapar?


Merhaba ben Ceyhun. 1986 Ankara-Sincan doğumluyum. Çocukluğum burada geçti. Babam emekliye ayrılınca Eskişehir'e yerleştik.Eskişehir gerçekten bir kültür şehribelki beni yazmaya teşvik eden şey budur. Kronolojik sıralamaya devam edecek olursak Eskişehir Motor Meslek Lisesinden 2003 yılında mezun oldum. Okul bitince kendi işimi kurmak istedim ama denemelerim başarısızlıkla sonuçlanınca Üniversite eğitimine başladım. Anadolu Üniversitesi Porsuk MeslekYüksekokulu Otomotiv bölümünü 2005 yılında bitirdim.  

Okul yıllarında başarılı bir öğrenciydim, ama aynı başarıyı iş ve özel hayatımda yakaladığımı söyleyemem. Mezuniyetten bir süre sonra askere gittim.  Belki inanması zor ama hayatımda her şeyin yolunda gittiği bölüm askerlik süreci oldu.  Bir daha çağırsalar yine giderim derler ya işte öyle bir şey. Askerlik sonrası yine Anadolu Üniversitesi açıköğretim fakültesi İşletme bölümüne devam ettim. Geçen sene de mezun oldum. Şu an bir firmada satış danışmanı olarak çalışıyorum. Bekarım ve mutluyum:)

2- Blog arşivinize baktığımda 2015 yılında yazmaya başladığınızı zaman zaman yazmayıp sonra yeniden yazdığınızı görüyorum. Size yazmayı bıraktıran ya da yeniden yazmaya teşvik eden şeyler nelerdir? Açıklamak ister misiniz?

Blog dünyasını (Bloghocam) sayesinde keşfettim. Zaten blogumda üstadın izlerini rahatlıkla görebilirsiniz :) ilk yazılarımı 2015 paylaşmaya başladım. Aynı dönemde yatırımcılık eğitimi de alıyordum. İş, eğitim ve blog yazmak üçü birden yürümedi. Blog yazmaya kısacık bir aranın sonrasında devam ettim. Nede olsa "Yazmak güzeldir" diyerek yola çıkmıştım yola. İnsan güzel şeylerden kolay vazgeçmez.

3- Farklı bir soru olacak ama “blogdayazar” ifadesindeki “da” ayrı mı yoksa birleşik mi? (: Yani bu blogda yazdığınızı ifade etmek için “blogda yazar” anlamında mı yoksa “blog da yazar”anlamında mı kullandınız? Bu ekin yazılışı hakkında biraz takıntılıyımdır da o sebeple sordum.

Aslında blogdayazar yazdıklarınızın hepsini içeriyor. Blogun ismini belirlerken farklı konular üzerinde yazma düşüncem olduğu için blogdayazar adını seçtim. Bu nerede yazar? Tabi ki de blogdayazar :)

4- Blogunuzda genel olarak hangi içerikte yazılar yazmayı seviyorsunuz?

Ekonomi diyebilirim.  Yatırımcı kimliğine sahip olduğum için ekonomi ile ilgili yazılar paylaşmayı seviyorum.  Son zamanlarda farklı konularda yazmaya başlasam da favorim ekonomi

5- Blogunuzu nasıl tanımlarsınız. Yani birkaç cümleyle blogunuzu tanıtabilir misiniz?

Özgünlük blogdayazarın temel amacı. Faydalı içerikler blogdayazarın arşivinde bulunur. Samimiyet ise zaman zaman değil her an.

6- Blog dünyasının en sevdiğiniz yönlerinden birkaç tane örnek verebilir misiniz?

Üretebilen insanlarla birlikte olmak gayet güzel.  Paylaşılan yazılara yapılan yorumları okumayı seviyorum. Tam bir beyin fırtınası :)  Paylaştığım yazılara da yapılan yorumlar beni mutlu ediyor.

7- Diğer blog yazarlarına fikir vermesi açısından bu soruyu size de sormak istiyorum. Yeni bir blog keşfettiğiniz zaman ilk olarak blogda nelere bakarsınız/dikkat edersiniz?

Tema benim için önemli. İçeriklere de göz önünde bulundururum tabi.

8- Blog dünyası dışında birkaç şey sormak istiyorum. Kendinize ne yakın bulduğunuz duygu nedir? Sizi ifade eden his hangisidir?

Yalnızlığı severim. Beni en güzel anlatan his bu olsa gerek.

9- Takım tutar mısınız? Tutuyorsanız hangi takımlısınız? (:

Fanatik GALATASARAY'lıyım

10- Bunu siyasi bir soru olarak algılamayın lütfen. Cumhurbaşkanı ya da başbakan olsanız yapacağınız ilk icraat ne olurdu?

Kendi aldığım maaşa zam yapardım :) Şaka yapıyorum hiç düşünmedim aslında. Cumhurbaşkanı olsaydım eğitim sisteminde bir takım değişikliklere giderdim herhalde okuduğum bloglarda istemediği okullarda okuduğunu söyleyenlere sıkça rastlıyorum.

11- 2017 yılını geride bırakmak üzereyiz. Bu yıl sizin için genel olarak nasıldı?

Biraz kilo aldım. Hayatımdaki tek değişiklik bu:)

Vaktinizi ayırıp katıldığınız için çok teşekkür ederim. Keyifli bir söyleşi oldu (: Sizi daha yakından tanımış olduk.

Buradan Blogdayazar bloguna ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki hafta konuk edeceğimiz ve yakından tanıyacağımız blog: Bugünün Notu blogu. Onu da konuk etmek için heyecanla bekliyorum. İnşallah güzel olur. (:


Son olarak: yapılan yorumlarda ifade edilen güzellikleri, beğenileri konuk ettiğim blogun hak ettiğini düşünüyorum. Çünkü bu etkinliğin en güzel yanını onlar teşkil ediyor. Bir eksiklik bir kusur varsa o bana aittir. (:

12 yorum:

  1. Blog yazarlarını kendi dillerinden dinlemek çok keyifli..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir etkinlik yurutuyorsunuz...okumak çok keyifli...Ceyhun bey hemşerim çıktı mesela,cocuklugumuz aynı yerde geçmiş,hatta gençliğimiz de:) samimiyeti blog ortamına taşıdığınız için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Böyle bir şeye de vesile olduğunu duymam beni daha çok mutlu etti (:
      Bu samimiyeti veren şey soruları cevaplayan kişilerden kaynaklanıyor (:

      Sil
  3. Çok keyif alıyorum ben bu yazıları okumaktan, yine çok güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Teşekkür ederim. En keyifli yazılardan birisi de sizinle olacak diye düşünüyorum. Merakla bekliyorum (:

      Sil
  4. Yine güzel bir röportaj serisi olmuş :) Gün geçtikçe daha da yakından tanımış oluyoruz böylece :)

    YanıtlaSil
  5. Blog sahibi olmanın kaçınılmaz getirisi kilo sahibi de olmak sanırım. Oturgan yapıyor çünkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilginç ve bi o kadar da güzel bir tespit (: teşekkürler.

      Sil
  6. yaa inanılmaz keyifle okuyorum :)) emeğinize sağlık ikinizinde çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim (: Beğenmeniz mutlu ediyor.

      Sil

Yorumlarınız bizim için çok değerlidir. Lütfen yorum yapın.