18 Ağustos 2017 Cuma

Teşekkürler DeepTone


Bundan yaklaşık 2 ay önce, kitap okumaya ayırdığım vaktin azlığından ve az kitap okumaktan şikâyetçi olarak buna bir çözüm aramaya koyulmuştum. Kendimce bir fikir üreterek haftada en az bir kitap okuma kararı almıştım. Bunu da bu yazımda paylaşmıştım.

Devam eden günlerde bu kararımı uygulamaya koyuldum. Fikir güzeldi ama bir şeyler eksikti. Yani tam olarak nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyordum. Biraz televizyondan, biraz internetten vakit ayırarak bunu başarabileceğimi düşünüyordum ama bunun yeterli olmadığını gördüm. Bana bir çözüm, bir yöntem lazımdı ama ne!


Bu düşüncelerle arayış içerisindeyken bir gün DeepTone’nun blogunda bir kitap gördüm. Bu şu demekti; DeepTone yeni bir kitabı okumayı bitirmiş ve kitap hakkındaki görüşlerini blogunda paylaşmıştı. DeepTone’nun çok kitap okuduğu belli oluyordu ama bunu nasıl başarıyordu? Aşağıdaki fotoğrafta da okuyabileceğiniz üzere, bunu kendisine sordum.



Özetle bana; akşamları 3-5 saat kitap okuduğunu, hafta sonları bazen tüm gün kitap okuduğunu, her gün kitap okuduğunu, her fırsatta kitap okuduğunu, hâsılı çok kitap okuduğunu söyledi (: ve bu sözleriyle bana ilham olarak, aradığım eksikliğin nerde olduğunu bulmamı sağladı.

Evet, haftada en az bir kitap okuma fikrimi gerçekleştirebilmem için benim de çok okumam gerekiyordu ve bunu her fırsatta yapmam gerekiyordu. Bu konuda DeepTone bana örnek olmuştu. Yani yaşayan ve çok kitap okumayı başarabilen bir örnek olması çok etkili oldu. “En iyi nasihat örnek olmaktır” sözünde olduğu gibi bana örnek olmuştu.

O günden sonra ben de her fırsatımı kitap okumaya ayırdım. Özellikle akşam yemekten sonraki zamanlarımda aklıma hep Deep Tone ve akşamları 3-5 saat kitap okuduğu geldi. Ben de kendisine gıpta ederek akşamlarımı kitap okumaya ayırdım. Belki onun gibi 3-5 saatimi ayıramıyor olsam bile yine de kendimce vaktimin çoğunu kitap okumaya ayırıyorum ve gerçekten işe yarıyor. Hatta geçtiğimiz pazar günü akşama kadar çok yoruldum ve akşam da yorgun olmama rağmen yine de kitap okudum. (:

Bana ve diğer okuyuculara örnek olduğu için, çok okumasının sırrını paylaştığı için ve yaptığı iyilikler için kendisine teşekkür etmek istedim. Teşekkürler DeepTone (:

Bu vesileyle bir kez daha Maşallah diyelim. Allah azmini, gayretini, okuma sevgini artırsın, sağlık sıhhat verip hastalıklardan korusun. Daha nice kitaplar okuyarak paylaşmayı nasip etsin ve uzun yıllar blog dünyasında güzel günler görmeyi ve iyi insanlarla birlikte olmayı nasip etsin. Ve aklıma gelmeyen güzellikleri, bu yazıyı okuyanların içinden geçen güzel dilekleri ve dahi yalnızca DeepTone’nun bildiği, içinden geçen dileklerini hayırlısıyla nasip etsin, âmin.


Ha bu arada DeepTone blog dünyasında bilinen ve tanınan birisi olduğu için burada kendisinden bahsetmedim. Ama tanımayanlar varsa buraya tıklayarak bloguna ulaşabilirler.

8 yorum:

  1. İki güzel insan, ne mutlu size ve dostane paylaşımlarınıza. İnşallah hepmizde çarpan etkisi yapar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. O sizin gönlünüzün güzelliği.. (:
      Blog dünyasındakiler hep güzel insanlar. Sanırım blogları birer sığınılacak yer yapan da bu güzellikler ve güzel insanlar :)

      Sil
  2. Deep Tone Sağolsun her konuda yardımcı oluyor bizlere. Çok güzel bir yazı olmuş senin aydınlanmanda etkisi olmuş ne güzel böyle dostlara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DeepTone, gerçekten herkese her konuda yardımcı oluyor. Onu tanıyan herkes bu kanıda sanırım.
      Samimi ve içten olması etkili oluyor galiba. Allah, hep sizler gibi iyi insanlarla güzel dostluklar kurmayı nasip etsin.

      Sil
  3. Deeptone'a uyduysanız iflah etmezsiniz artık, hele bir de yarış marış düşünürseniz kazara falan, ışık hızını geçmeniz lazım haberiniz olsun derim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Ona yetişemem tabi, zaten amacım da yarış yapmak değil. Sadece bana güzel bir örnek oldu, ilham verdi, sağ olsun :)

      Sil

Yorumlarınız bizim için çok değerlidir. Lütfen yorum yapın.