5 Ekim 2017 Perşembe

Her Halimize Şükür Gerek


Bugün bir yakınımızın 6-7 yaşlarındaki küçük çocuğu rahatsızlanmış, onu muayene ettirmemiz gerekti ve hastaneye gittik. Çocuk, hastalığın verdiği rahatsızlıktan dolayı ezgin bir haldeydi ve bir takım tetkiklerin yapılması gerektiği için sabahtan beri aç duruyordu üstelik bir de uykusuzdu. Muayene sırasının kendisine gelmesini beklerken de iyice yorulmuştu.

Tüm bu hallerin verdiği bir sıkıntısıyla olacak ki, bir ara “off” diye iç geçirdi. Bunu duyan annesi şefkatle uyardı: “öyle deme oğlum, elhamdülillah de,” dedi. Bu sözler çocukta ne kadar etki bıraktı bilmiyorum ama en çok tesiri bende bıraktı sanırım.


Bu sözlerin üzerine çok düşündüm. Basit bir cümleydi ama etkisi çok büyük oldu bende. Zira zaman zaman şikayet ettiğimiz ama aslında şükretmemiz gereken ne çok nimetimizin var olduğu hakikatini bir kez daha hatırlattı bana. Ve üstelik sadece sahip olduklarımıza değil, sahip olmadıklarımıza bile şükretmemiz gerektiğini hatırladım bir kez daha. O an ben de elhamdülillah dedim, her şeye…

Her halimize şükretmek ve hamd etmek gerçeği hepimizin bildiği, defalarca ele alınan, yazılan, çizilen, anlatılan bir şey. Burada bu iki güzel kavramın önemini yeniden anlatmak istemiyorum zira bunu zaten biliyoruz. Sadece yeniden hatırlatmak istedim. Önce kendime, sonra hepimize.

Elhamdülillâhi alâ külli hâl.. (her hâlükârda Allah’a hamdolsun)

Küçük çocuğun durumu iyi elhamdülillah. Mevsim geçişinde üşütmüş biraz. Doktor ilaç yazdı. Birkaç güne kadar toparlar inşallah.
  

8 yorum:

  1. Allâh'a şükretmeyi, yarattıklarına teşekkür etmeyi unuttuk maalesef. Hatırlattığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutuyoruz maalesef. Rabbim unutturmasın.
      Yorumunuz için de ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Başta sağlığımız olmak üzere sahip olduklarımız için ne kadar şükretsek azdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle gerçekten.
      İnsan her nefes için iki kere şükretmeli derler. Birisi nefes alabildiği için birisi de o nefesi verebildiği için..

      Sil
  3. Bir nefesimize bin şükür...adını zikrettiren derde de şükür...hatirlattiniz sağolun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür, her şey için..
      Teşekkür ederim, Siz de sağ olun.

      Sil
  4. Rabbinizin şunu duyurduğunu da hatırda tutun: Eğer şükrederseniz, ben de sizin için mutlaka artıracağım. Ve eğer nankörlük ederseniz hiç kuşkusuz benim azabım
    çok çok şiddetlidir. İbrahim Suresi ayet 7

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerlidir. Lütfen yorum yapın.