28 Eylül 2017 Perşembe

Gençlerle Başbaşa - Ali Fuad Başgil

gençlerle başbaşa kitabı

Kitabın Adı: Gençlerle Başbaşa
Yazarı: Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil
Yağmur Yayınları, 80 Sayfa

Gençlerle Başbaşa kitabını uzun zaman önce bir yerlere not etmiştim ve hep aklımın bir köşesinde duruyordu. Fakat bir türlü okumak nasip olmamıştı. Geçen gün bir başka kitapta kendisine ısrarla atıfta bulunuluyordu ben de ona istinaden gidip kütüphaneden ödünç aldım.

Bu kitap genel anlamda bir kişisel gelişim kitabı özelliği taşıyor. Fakat bu güne kadar okuduğum diğer kişisel gelişim kitaplarından çok farklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü diğer kitaplar genelde aynı ifadeleri kullanarak “istersen başarırsın, çalışırsan başarırsın, başarırsan zengin olursun” gibi konuları işliyorlar. Maddi olarak başarmanın yollarını anlatıyorlar. Fakat Gençlerle Başbaşa kitabı, maddi olarak başarılı olmanın yanında manevi olarak da mutlu ve başarılı olmayı anlatıyor. Yani boş iddia ve öneriler yerine altı dolu ve uygulanabilir şeyler anlatıyor.


Kitap, hayatta başarılı olmak isteyen kimselere özellikle de gençlere hitap ediyor. Yazarın kendisi de “Bu kitap, sadece fikri çalışma atölyesinin genç ve tecrübesiz çırakları için faydalı olabilecek bir rehberdir.” diyor. Dediği gibi daha çok bu yönde yazılmış bir kitap olsa da her yaş gurubundan insanın kendince alacağı çok şeylerin var olduğuna inanıyorum.

Başarının şartlarından birisi olan “irade” kavramı üzerinde oldukça durulmuş ve geniş bir açıklamaya gidilmiş. İrade konusunda eksiklikleri olduğunu düşünenlerin bu kitaba bir göz atmalarını öneririm. Ayrıca kitabın dili de çok hoş. Samimi ve içten bir dili var. Okuru karşısına alan yahut okurun tepesinden bakarak anlatan bir dil değil de adeta yan yana sohbet eder gibi bir havası var. Bu yönüyle de ayrıca bir güzelliği olduğu kanısındayım.

Kitabın son bölümünde de “başarılı olmanın kanunları” başlığı altında başarıya dair sözler ve tavsiyelere ver verilmiş. Bu bölüm de can alıcı, vurucu bölümlerden bir tanesi olmuş.

Kısa ama öz bir kitap. Kaliteli, faydalı ve kısa bir kitap tavsiyesi isteyenlere tavsiye olunur. 

Okuyalım iyi olsun.


4 yorum:

  1. Çok uzun olması değil içindeki bilgiler önemli.Not alıyorum kitabı :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat bulursanız okuyun mutlaka, ben çok istifade ettim. Siz de istifade edersiniz inşallah (:

      Sil
  2. Ben de yakın zaman önce okudum ve çok faydalandım. Güzel bir kitap.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerlidir. Lütfen yorum yapın.