29 Mart 2018 Perşembe

Masal Zehra Blogu - Blog Keşif #14



Blog keşif etkinliği yayınlarını bu zamana kadar hep Pazar günleri yayınladık ve bundan sonra da Pazar günleri yayınlamaya devam edeceğiz, inşallah. Fakat bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda yaşadığımız bir iletişim problemi yüzünden Masal Zehra Blogunu konuk edememiştik ve ileri bir güne ertelemiştik. İşte o gün bugün (:

Yine bundan öncekilerde olduğu gibi güzel, samimi ve keyifli bir söyleşi yaptık. Kendisini bu keşif etkinliği sayesinde tanıdığım Masal Zehra Blogunu bu vesileyle daha yakından tanımış olduk.

Buyrunuz:


1- “Hakkımda” bölümünde kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz ama bu etkinlik için kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz? Nerede yaşarsınız, ne iş yaparsınız?

Masal Zehra: 30’a bir kalmış, Yalova ‘da yaşayan, kendini bildi bileli turizm le uğraşan, 10 yıl önce hayatının aşkını bulmuş, 4 yıl önce bu hayatın en büyük mucizesi ile tanışmış, hayatı bir koşturmaca ile geçen insan evlatlarından herhangi biriyim.

2- Çevrenizdeki insanlar sizi genel olarak nasıl tanımlarlar?

Masal Zehra: Çevremdeki insanlar beni Aşırı panik, heyecanlı ve lider ruhlu ve dik bir karakter olarak tanımlarlar. Genel olarak dışarıdan beni tanımayanların yaptıkları en sık duyduğum yorum, kendini beğenmiş, egolu ve havalı gibi alakamın olmadığı tanımlamalardır, belki ufacık minicik alakam var olabilir J Şaka bir yana kişi kendi gibi bilir karşındakini deyip susuyorum.

3-Blog açmaya ne zaman ve nasıl karar verdiniz? O süreçten bahsedebilir misiniz?

Masal Zehra: Blog açmayı aslında üniversite yıllarından beri düşünüyordum, hatta bir iki açıp kapatmışlığım bile vardı. Oldum olası kendi çapımda yazdığım denemelerim, yazılarım var. Eşim bu konuya hala sıcak bakmasa da ben Masalın doğumuyla kesin kararımı verdim ve gerçekleştirdim.

4- Blogunuzun ilk yayınları daha çok çocuğunuzla ilgili paylaşımlardan oluşurken zaman içerisinde yayınlarınızın içeriğinin farklılaştığını görüyoruz. Şimdi ve bundan sonraki süreçte okuyucularınızı neler bekliyor?

Masal Zehra: Öncelikle dikkatli ve yerinde sorun için teşekkür ederim.Ben bu bloğu öncelikle kızıma bir anı, sonrasında prematüre anneleri için bir rehber, belki bir dost olabilmek amacıyla açtım. Çünkü ben doğum sonrası kendimi yalnız hissettiğim zamanlarda kendime böyle bir içerik çok aradım ama bulamadım.

Önceliğim Masalla olan anılarımız, hayatımız sonrasında da her insan ve kadın gibi dikkatimi çeken şeyler, tepkilerim, yaşadıklarım, okuduklarım ve güncel konular. Ola ki bu hayattan tahminimden erken gidersem Masal’ın beni ve karakterimi, yaşadıklarımı, hissettiklerimi anlayabilmesi.

5- Eski yayınlarınızda özellikle “Prematüre” kavramı dikkatimi çekti. Nasıl bir süreç yaşadınız? Kısaca paylaşmak ister misiniz?

Masal Zehra: Bu süreci anlatmak ve buraya sığdırabilmek çok zor. Yazsam roman olur cinsinden bir hikâyemiz var bizim ama kendi bloğumda  https://www.masalzehra.com/2016/10/2014-subat-aynda-kendi-kendime.html uzun uzun anlattığım postumdan okuyabilirsiniz.Şunu söyleyebilirim ki kaybetme korkusunu, ona dokunamamanın o iç yakıcı hissini kimseler yaşamasın dilerim.

6- Prematüre konusunda okuyuculara neler söylemek istersiniz?

Masal Zehra: Her yıl yaklaşık 150 bin prematüre’nin dünyaya gözünü açtığı günümüzde daha bilinçli doktorlar, hatta bu konu üzerine donatılmış hastaneler ve en önemlisi bilinçli bir çevre ve insan olabilmeyi diliyorum. Çünkü insanların aslında düşünmeden sorduğu sorular ve yorumlar biz prematüre annelerinin canını çok yakıyor.

7- “Annelik” kelimesi sizde neleri ifade ediyor desem.. Neler söylersiniz?

Masal Zehra: Annelik kelimesi benim için dünyanın en güzel hediyesi hele bir de o duyguyu benim gibi zor yollar kat ederek kazandıysanız. Bu hayatta kazandığım en güzel unvan olarak adlandırıyorum ben Anneliği. Allah hiç kimseyi Evladıyla ve Anneliği ile sınamasın.

8-Hiç unutamadığınız ve bizimle paylaşabileceğiniz bir anınız var mı? Paylaşabilir misiniz?

Masal Zehra: Kızımı ilk görüşüm ve 51 günün sonunda avcunun içine dokunuşum,  o yüzündeki gülücük. Kalbimin ortasında hala aklıma geldikçe içimin titrediği o an…

9-Blog yazmak size neler kazandırdı?

Masal Zehra: Blog yazmak bana yıllardır yazdığım yazılarımı bir sürü insanla paylaşabilme gücü kazandırdı öncelikle. Sonrasında Bir sürü arkadaş, gerçekten samimi dostlar kazandırdı. Ve yazdığım oranda okudukça bilmediğim çok şey öğretti.

10- Yeni blog açacak olanlar için ipucu olması bakımından soruyorum. Yeni bir blog keşfettiğiniz zaman en çok nelere dikkat edersiniz?

Masal Zehra: Yeni bloglarda en çok dikkat ettiğim şey çok karışık olmaması. Benim bloğumda da görebileceğiniz gibi daha sade ve iç açıcı renkler kullanılmış olması. Yeterince karanlık ve karışık bir hayat yaşadığımızdan blog dünyasında daha ferah bir görüntü görmek istiyorum.

Benim için her gün yazı girilmesi değil, doğal ve özgün içerikler girilmesi daha önemli. O nedenle her zaman söylediğim ve herkesin söylediği gibi aralıklı yazı girin ama size özel olsun…

11-Dünyaya bir kez daha gelsem “şunu yeniden yapardım” diyeceğiniz bir şeyler var mı?

Masal Zehra: Sanırım tek bir şeyi tekrar yaşamak isterim oda Anne olmak olur ama dünyaya bir kez daha gelsem yapmam dediğim birçok şey var.J

12- Kendinize en yakın bulduğunuz renk hangisidir?

Masal Zehra: Beyaz tabi ki, benim için ferahlık ve temizliğin tek rengi.

13- Söylemek, eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Masal Zehra: Öncelikle bana bloğunda yer verdiğin için teşekkür ederim. Çok güzel düşünülmüş harika bir etkinlik. Sorularının çok etkili ve çalışılmış olması da ayrıca çok ince bir davranış. Okuyan tüm Blogger arkadaşlara da çok teşekkür ederim. Bloğuma da beklediğimi hatırlatır, herkese kucak dolusu sevgilerimi iletirim.

İyi Olsun: Bu güzel ve samimi cevaplar için ve zaman ayırdığınız için ben çok teşekkür ederim. Ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele eden ve bu süreçte ailemin de yaşadıklarını bilen biri olarak “Allah hiç kimseyi Evladıyla ve Anneliği ile sınamasın” duanıza gönülden âmin diyorum.

Rabbim size, eşinize, çocuğunuza, ailenize ve sevdiklerinize sağlık, sıhhat, uzun ve hayırlı ömürler nasip etsin. Dilerim her şey iyi olsun (:

Buradan Masal Zehra Bloguna ulaşabilirsiniz.

Daha önce de duyurduğum gibi Pazar günü konuğumuz dogalyollar.com sitesi olacak.

Mutlulukla kalın, iyi olsun (:

3 yorum:

  1. Çok içten bir yayındı, bir solukta okudum diyebilirim. Herkesin ayrı bir hikayesi var ama önemli olan hayat ile harmanlayabilmek. Umarım bundan sonrası için her daim hayırlısı olur..
    Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle bu yayınları hazırlarken daha net gördüm herkesin ayrı bir hikayesi olduğunu. Bu yönüyle bana çok şey kattı.

      Kıymetli yorumunuz için Çok teşekkür ederim (:

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim, güzel yorumunuz için sevgiler..

      Sil

Yorumlarınız bizim için çok değerlidir. Lütfen yorum yapın.