25 Mart 2018 Pazar

Annesinin Prensesi Blogu - Blog Keşif #13


annesinin prensesi


Elde olmayan nedenlerden dolayı son iki haftadır kesintiye uğramış olsa bile keşif etkinliği yazılarımız devam ediyor (:

Geçtiğimiz hafta “Masalzehra” blogunu konuk edecektik ama iletişim noktasında bir sorun yaşadık. Eğer iletişim sorununu halledersek önümüzdeki zamanlarda konuk ederiz, inşallah.

Bu hafta  Annesinin Prensesi  blogunu konuk ediyoruz. Yine elde olmayan nedenlerden dolayı bu yayın da gecikmiş olsa bile nihayet bugüne nasip oldu. Bence yine keyifli, bol gülücüklü ve enerji dolu bir söyleşi yaptık.

Bu güzel söyleşi için buyurunuz;


1- Klasik soruyla başlayalım (: Bize kendinizden bahsedebilir misiniz? Nerede yaşarsınız, ne iş yaparsınız?

Annesinin Prensesi: Genç ama yaşlandığını hisseden, 30'una merdiven dayamasına bir iki yıl kalmış, her şeyini kızına ve evine adayan tipik ev hanımıyım.

Hemşirelik mezunuyum ancak çok güzel evde oturuyorum. Çakma hemşireyim diyebiliriz yani. Hani şu konu komşulara yapanlardan. ☺  Ve Bursa inegöl'de yaşıyorum.

2- Blogunuzu açma sürecini anlatabilir misiniz? Bir blog açma fikri nerden çıktı?

Annesinin Prensesi: Bloğumdaki pamuk kızım 7 aylıkken ona anı bırakmak adına bu yola girdim. Bloğumu okuyup okuyup 'ay ne kadar çatlak bir annem varmış' desin diye. 

3- Herkesin blogunuz hakkında bir kanaati var elbette ama yazarı olarak size sormak istiyorum. Siz blogunuzu nasıl tanımlarsınız?

Annesinin Prensesi: SİZDEN BİR BLOG” olarak tanımlarım. Her an her şeyi bulabilirsiniz.

4- Uzun bir süredir blog dünyasındasınız. Blog yazmak size neler kazandırdı?

Annesinin Prensesi: Blogda değer verdiğim arkadaşlarım oldu. Bunun dışında çene çalmak iyi geliyor. Sosyallik sadece gerçek hayatta olmaz. Bunu internet ortamına taşıyabildiğim için de mutluyum.

5- Blogların en sevdiğiniz ve en sevmediğiniz yanlarından örnek verebilir misiniz?

Annesinin Prensesi: Ruhu olmayan, cansız blogları sevmiyorum. Bana göre blogların olmazsa olmazı samimiyettir. Samimi bulmadığım blog yazarı ile iletişim kuramıyorum.

6- Yeni bir blog keşfettiğiniz zaman nelere dikkat edersiniz?

Annesinin Prensesi: Hemen her bloğa şans veririm. Çünkü belki 100 yazısı ilgimi çekmese bile 101. yazısına bayılabilirim.

7- Bazı yazılarınızda enerjiniz hissediliyor. Her zaman böyle enerji dolu biri misiniz? (:

Annesinin Prensesi: Gerçek hayatta enerjisi çok bitik biriyim. Çok çabuk halsizleşirim. Ama eğer enerji dediğiniz şey gülümsemeyse hiç yüzümden eksik olmaz. Tabi yerine ve kişisine göre 

8- Yazılarınızda takip ettiğim kadarıyla hep açık sözlü, dobra dobra ve samimi ifadeler yer alıyor. Hayatta da insanların yüzüne karşı hep böyle açık konuşur musunuz yoksa bazen bir durumla karşılaştığınızda susmayı mı tercih edersiniz?

Annesinin Prensesi: Susmayı hiç öğrenemedim. O an içimden ne geçiyorsa söylemek zorundayım. Yapay hareketler sergileyemiyorum. Sergilemek de istemiyorum. Patronmuş, öğretmenmiş fark etmiyor benim için. Yaptığı bana doğru gelmiyorsa ÇAT ÇAT ÇAT...

9- “Annelik” desem? Neler dersiniz?

Annesinin Prensesi: "Yeniden doğuş" ya da "Ölmekten korkmak" derim.

10- Hayattan aldığınız dersler vardır elbette. Bir tanesini bizimle paylaşabilir misiniz?

Annesinin Prensesi: Mesela sen insan nüfusunun %99'una güvenmemen gerektiğini biliyor musun? Ben bunu çok iyi öğrendim. Kimse babasının hayrına iyilik yapmıyor arkadaşım. Menfaatler almış gemiyi götürüyor.

11- Dünyaya bir daha gelecek olsam şunları bir kez daha yapmak isterdim dediğiniz 5 şey sayabilir misiniz?

Annesinin Prensesi: Hiç aklıma gelmedi. 

12- Kendinize en yakın bulduğunuz renk hangisi?

Annesinin Prensesi: Rengi ben bir tane olarak değil de bir doğa olayı olarak cevaplasam olur mu?

Kendime en yakın bulduğum renkler gökkuşağında var çünkü. Normalde de çok renkli giyinirim.

13- Bu etkinliğe özel olarak çok sevdiğiniz bir şarkıyı bizimle paylaşır mısınız?

Annesinin Prensesi: Şarkı konusunda tercihlerim daha çok antikaya kaçıyor. Eski şarkıları severim... Grup Nara - Ne olur gitme gibi. Yada Sezen Aksu'dan alıntılar olabilir. Bu soru bana yaramadı 



14- Eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Annesinin Prensesi: Sorsan herkes yaşıyor. Ama çoğunun sadece bedenleri dünyada. Umarım ruhlarıyla yaşayabilmeyi ve yaşarken mutlu olmayı öğrenebilirler.

İyi Olsun: Bu samimi cevaplarınız için ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Rabbim eşinizle, kızınızla, ailenizle ve sevdiklerinizle yaşayacağınız uzun ve hayırlı bir ömür nasip etsin. Enerjiniz hiç bitmesin (:

Buradan Annesinin Prensesi Bloguna ulaşabilirsiniz.

Gelecek hafta, nasip olursa dogalyollar.com bloguyla devam edeceğiz.

Sağlıkla ve huzurla kalın (:

25 yorum:

  1. Dobra dobra bir keşif yazısı olmuş, Özlem Hanım'cığım :) Kızın büyür de okursa bloğunu bence çok keyif alacaktır. Ben kendimi düşünüyorum da, annem böyle bir şey yapmış olsaydı, bir şey aratacak olduğumda internette ilk annemin bloğuna bakar, annem ne demiş bakayım, derdim. Anne-kız açısından birbirini tanımanın en güzel yollarından birini kurmuşsun şimdiden o gelecekte :)
    Keyifli bir sohbet olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından beni özlediğinde açıp okumasını istiyorum ki onu ne kadar çoook sevdiğimi anlasın. Anneliğin hele ki onun annesi olmanın bana verdiklerini hissedebilsin. 😄

      Çok ama çok tesekkr ederim Fericim. Zahmet verip okuduğun ve yorumladığın için 😘😘

      Bu arada keşke annemde bana bırakabilseydi ya 😂

      Sil
    2. Okurken acaba ben bu soruya ne cevap vermiştim diye düşünürken buldum. Çünkü o kadar anı yaşayarak yazıyorum ki ben bile benden nelee çıkabilir bilmiyorum 😂

      Çok severek ve beğenerek cevapladım. Soruları özel seçmen gerçekten çok güzel bir davranış kardeşim.

      Aminn Allah razı olsun herkese de nasip etsin insallah. Bundan daha güzel bir dua olamazdı 😄 Rabbim daha iyisini sana versin insallah.

      Kısacası çoook tesekkr ederim...

      Sil
    3. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim (: Allah razı olsun.

      Sil
  2. Bursa'da yaşayan oldukça fazla blogcu varmış. Güzel bir şey bu da tabii ki. Yakından tanımış olduk kendisini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz etkinlikler sayesinde öğrenebiliyoruz. Tesekkr ederim..

      Sil
  3. Ruhu olmayan cansız bloglar iyi bir tespit 😊 Ben de samimi bloglarla iletişim kurmayı seviyorum. 😊 +annesinin prensesi güzel, samimi cevaplar olmuş. Sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkr ederim saadet :) yakınlık kurabildiğim insanlar her zaman için ilk tercihim oluyor. Hayatın her anlamında 😘 sevgilerimle 💕

      Sil
  4. İyi olsun ,ne güzel bir blog keşif röportajı yapmışsınız emeginize sağlık :)
    Böylece Özlemcigimi daha yakından tanıdık .Çocuğuna anı bırakmak için blog yazma fikrin ne güzel.Gökkuşağının bütün renkleri güzel haklısın:)Ailenle birlikte sevgi dolu bir hayat dilerim Özlemciğim ❤

    YanıtlaSil
  5. Çok keyifli bir röportaj olmuş . 😊 Annelik için söylediklerin harikaydı canım . Maşallah sana ... Yavruna ve ailene ... Rabbim tebessümü yüzünden eksik etmesin , musmutlu olun ailecek inşallah .😇😇

    İyi olsun , harika bir etkinlik bu . Eline emeğine sağlık . Sayende blogger arkadaşlarımızı göremesek de hayatımıdaymış gibi hissediyoruz , onları tanıyoruz . Çok teşekkür ederiz .

    Çok çok sevgiler .😊🌸💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumunuz için ben çok teşekkür ederim. (: Bir nebze de olsa iyi bir şeylere vesile olabiliyorsak ne mutlu (:

      Sil
  6. Zevkle okudum özlem ablacim😉

    YanıtlaSil
  7. Keyifle okudum ozlemcigimin roportajini her ikinizinde yuregine saglik. mailinizi bekliyordum bu arada ben ama nasil oldu iletisemedik bilemedim. Benim gmaille ilgili sanirim. esrabayindir@antistravel.com a mail donerseniz sevinirim. Sevgilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben diğer mail adresinize göndermiştim. Demek ki yanlış olmuş. En kısa zamanda bu adrese göndereyim inşallah.

      Sil
    2. Nasip banaymis kuzum 😁 tesekkr ederim Esracım öpüyorum kocaman 😘

      Sil
  8. Güzel bir röportaj olmuş. emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık, kızınız çok şanslı çünkü ona bu blog vesilesi ile anılar bırakabiliyorsunuz! :)

    Bana da beklerim!
    http://esrakurtuldu.blogspot.com.tr/2017/12/eski-fotograf.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zamanda dogdugu icin sansli :) ama tabi bu sans insallah herkesin adina mutluluk getirir. 😃 Ugrucam tabiki

      Sil

Yorumlarınız bizim için çok değerlidir. Lütfen yorum yapın.