19 Eylül 2017 Salı

Bugünlerde Hayat

not kağıdı
Bugünlerde blog dünyasından biraz uzak kaldım. Hem burada yazmadığım gibi diğer blogları da takip edemiyorum, okuyamıyorum. Ama merak etmeyin, bu sizi unuttuğum ya da önemsemediğim için değil, başka sebepleri var elbette. Onlar neler mi? Buyrun:

Bugünlerde Biraz Yorgun ve Durgunum:
Havaların değişmesi, mevsim geçişleri pek çok insanı etkiliyor ama ben kronik bir hasta olduğum için ben de daha büyük etkiler bırakıyor sanırım. Geçen yıl daha ağır geçirmiştim ama bu yıl henüz çok bir sıkıntı yaşamadım fakat her an yaşayabilirim. Üzerimde bir yorgunluk var. Mesela dün tüm gün yattım neredeyse.


Bugünlerde Dinleniyorum ve Yazamıyorum:
Dediğim gibi, yorgunum bugünlerde. O yüzden dinleniyorum. Bazen yazacak bir şey bulamıyorum bazense yazma isteği ve fikir geldiği halde yazamıyorum. Bugün bu yazıyla bunu biraz aştım sanırım. Umarım ilerleyen günlerde yeniden yazabilirim.

Bugünlerde Okuyorum:
Yazmak için enerjim yok ama okumak için enerji buluyorum çok şükür (: Bu hafta üç kitap birden okuyorum. O kitapları ayrı ayrı blogda yazmayacağım, buradan yazayım:

1- Beyaz Zambaklar Ülkesinde – Grigory Petrov
Bu kitabı herkese ısrarla tavsiye ederim. Hem çok güzel bir dili var, anlatım çok akıcı hem de içerik olarak çok istifade edilebilecek kitaplardan bir tanesi. Okuyun, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

2- Bilgi Üniversitesi – Mümin Sekman
Bu kitabı da merak edip kütüphaneden ödünç almıştım. Bir kişisel gelişim kitabı. Daha çok üniversiteye hazırlanan adaylar için yazılmış. Kısaca üniversiteye hazırlanmaya hazırlanmayı anlatıyor kitap. İlgilenenler için faydalı bilgiler var.

3- Kitap Okumanın 77 Yolu – Selim Çorakçı
Okumaya olan merakımdan dolayı ismini görüp merakla ödünç aldığım diğer bir kitap. Kitap okumanın 77 yolu dese de tam başlığıyla uyuşmuyor. Yani kitap okumak üzerine yazılmış 77 başlıktan oluşuyor. Güzel bir kitap. Okumayı sevenlere, okuma alışkanlığı kazanmak isteyenlere faydalı olabilir.

Bugünlerde Kış Hazırlıklarına Yardım Ediyorum:
Kış yaklaşırken hemen her yerde kış hazırlıkları başlar. Yörelere göre değişse de bizim buralarda daha çok kışlık salça, mantı, erişte ve yufka yapılır. Annemler geçen haftalarda salça, mantı ve erişteyi halletti. Geriye bir yufka kaldı. Onu da yarın yapacağız inşallah.

Tabi bu tatlı telaşta benim de tuzum olsun istedim. Mesela yarın yufkanın yanında yapılacak içli börekler, gözlemeler için bugün 5-6 kilo soğan ve 1-2 kilo ıspanak doğradım (: Annemler için büyük bir yükü omuzlamış oldum. Ayrıca getir-götür işleri ve şoförlük yapıyorum. Bu da bir hayli fayda sağlıyor.

Bugünlerde Güzel İnsanlarla Karşılaşıyorum
Güzel ülkemde güzel insanlar bitmiyor. Elbette kötüler ve kötülükler de var ama iyi insanların sayısı da az değil.

Bugün, yarınki yufka hazırlıkları için arabayla bir şeyler götürürken, kırmızı ışıkta bir kamyonetin arkasına denk geldim. Kamyonetin kasasının altındaki çamurlukta şu uyarı cümlesi yazıyordu: “Hatalı Sollama!”

Bence ince düşünceli bir yazı. Zira genelde kamyonetler trafikte yavaş ilerler, onların hız sınırları daha azdır ve bu yüzden diğer araçlar onları sollar. Bunu bilen şoför böyle bir yazı yazarak kendince arkadan gelen kişiyi uyarmış oluyor. Bence çok güzel bir şey.

Bugünlerde Okul Telaşı Var:
Bugünlerde ülkemizin gündemini en çok bu konu işgal ediyor sanırım. Okullar açıldı, trafik sıkıştı, güzellikler, zorluklar yeniden başladı, TEOG gündeme geldi vb.

Okullar öğrenciler için ders zilini çalsa da bence en çok veliler etkilendi bu durumdan. Zira okul masrafı bir yandan, çocuğun güvenli bir şekilde okula gitmesi bir yandan, dersler, ödevler diğer yandan… Çok zor bir durum. Allah herkese kolaylıklar versin.

Bugünlerde Okul Saatlerine de Bir Düzenleme Geldi:
Valla çok iyi oldu bu. Artık her il, kendi durumuna göre okul giriş-çıkış saatlerini ayarlayabilecek.

Geçen yıl bazı günler erkenden kalkıp fakülteye derse yetişmeye çalışıyordum. Sabah daha gün ışımadan, küçücük çocuklar ve anne-babaları okul için yollara dökülüyorlardı. Çok üzülüyordum bu duruma. Hem çocuklar için hem de aileleri için. Bu yıl nispeten daha kolay ve iyi olacak inşallah.

Bugünlerde İnternetim Bitmek Üzere:
Benim gibi kotalı internet kullanan pek çok kullanıcın ortak sorunu bu sanırım. (:

Fatura kesim tarihine daha birkaç gün var ama benim internetim çoktan bitmek üzere. Galiba önümüzdeki günlerde internetsiz hava sahasına mecburi giriş yapacağım. İnternetim gelir gelmez yeniden blogları okumaya, takip etmeye ve yazmaya başlayacağım inşallah.

Son olarak; bugünlerde bazı şeyler daha iyi olsun.

Bu bizim elimizde. Ne bileyim işte, her ne yapabiliyorsak bir şeyler yapalım. Başta insanlar olmak üzere doğadaki tüm canlılara az da olsa iyi bir şeyler yapalım. Belki her şey iyi olmaz ama bazı şeyler iyi olsun (:

koyu mavi logo

16 yorum:

  1. Günlerinin dahada guzel ve dolu dolu gecmesi temennisiyle o zamannnn💕🤗

    YanıtlaSil
  2. Hazırlıklara yardım etmek ne güzel tam bayram gibidir evin havası eminim.
    Eminim ki uyuklama bir yardımınız oluyordur sağlıkla afiyetle tüketin inşallah.
    Kamyonetin yazısına gelince evet o çok ince bir söz aslında..
    "Hatalı sollama"
    Hayatı
    İnsanı
    Duyguları

    Selamlarımı iletiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi bayram havası.. herkes bir şeylere koşturuyor. Tatlı bir telaş. :)
      O sözü de sadece trafik açısından düşünmüştüm ama siz daha güzel bir bakış açısı getirmişsiniz.
      Teşekkür ederim.. bizden de selam olsun.

      Sil
  3. Klasik sonbahar halleri bence... Güzel günlerin gelmesi dileklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim.
      İnşallah dediğiniz gibi olur ve güzel günler gelir..

      Sil
  4. Burası öyle sıcak ki henüz anlayamadım eylül ayını :) Her şey iyi olsun yaaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcak her yerde (: Sanırım sonbaharı yaşamadan doğrudan kışa geçiş yapacaz..
      Ben de her şey iyi olsun istiyorum ama olmuyor. En azından bazıları iyi olsun. (:

      Sil
  5. First time on your blog and i loved it, it good you finally got the energy to write. This is a great piece

    www.glamourzone.org

    YanıtlaSil
  6. mantı erişte çok ilgi çekiciydii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlara pek katkım olmadı ama yufka yapımında epey fayda sağladım. Yufka açmadım ama en az açanlar kadar yoruldum arada (:

      Sil
  7. İnşallah ben de yakalanmam mevsim değişikliği rahatsızlığına. Sizin gibi uzun bir süreçten geçmese de rahatszılığı sevmiyorum hastalanmayı, olayım değil yani. İnşallah sizde hemencicik atlatırsınız. Sınırsız internetiniz olsun, bol bol blog okuma şansınız olsun. :) Hayırlı evlat olmak da kolay değil siz demek yapıyorsunuz bir şeyler. Maşallah demek düşer bize de. :) Her şekilde, her halde kitap okumaya devam, demek. Tebrikler. :) Bir de bu bloga girince uzun yorum yapmadan geçemiyorum. O da yazılarınızın doluluğundan kaynaklı galiba. :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Güzel bakan güzel görür, güzel gören güzel düşünür", demiş bir büyüğümüz. Siz uzun uzun yazın ben de uzun uzun cevaplarım hiç sorun değil aksine büyük bir mutluluktur benim için. (:

      Hastalanmayı kimse istemiyor, istemez ama imtihan dünyasında başımıza geliveriyor. İnşallah hep birlikte hastalanmadan atlatıveririz bu mevsim geçişini.

      Sınırsız internet şuan için elzem değil ama yavaş yavaş gerekiyor sanırım. Yakın bir zaman sonra bitmeyen internete geçiş yapabilirim (:

      Hayırlı bir evlat mıyım bilmiyorum ama öyle olmaya çalışıyorum. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ailemiz benim için her şeyi yaparken ben onlar için bir şeyler yapmışım çok mu diye düşünüyorum. Tüm evlatlar adına, hayırlı evlatlar olabilmek duasıyla..

      Eh işte, kitap okumaya çalışıyorum diyelim :)

      Son olarak tüm bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda sizin blogunuzu da uzun uzun ziyaret edecem, inşallah (:

      Sil
  8. Evet mevsim değişikliği,okul telaşı beni de etkiliyor bu günlerde açıkçası..Ama yazmak iyi geliyor her daim..O zaman sizin deyiminizle İyi Olsun herşey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) yazmak gerçekten iyi geliyor. İnşallah, iyi olsun :)

      Sil
  9. Öncelikle geçmiş olsun. Kitaplar bu dünyaya ait değilmiş gibi geliyor bana. Onların bambaşka bir dünyası var sanki. Ve gerçekten bazı şeyler iyi olsun... Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.
      Çok haklısınız. Kitaplar bambaşka bir âlem. Cemil Meriç diyor ya hani: "Kitap bir limandı benim için. Kitaplarda yaşadım. Ve kitaplardaki insanları sokaktakilerden daha çok sevdim." bu sözünü çok seviyorum.

      Sil

Yorumlarınız bizim için çok değerlidir. Lütfen yorum yapın.